14 Φεβ 2009

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Βρισκόμαστε εν μέσω μιας συνεχόμενης διαδικασίας άγριας επίθεσης που εξαπολύει το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα εναντίον των λαών του κόσμου. Όπως συμβαίνει σε όλον τον κόσμο, έτσι και στην περιοχή μας οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους εντατικοποιούν περαιτέρω τις επιθετικές ρατσιστικές, φασιστικές και εθνικιστικές τους πολιτικές.
Ο ιμπεριαλισμός δεν αρκείται στην εδραίωση της πολιτικής του ηγεμονίας. Με την επίθεσή του καταστρέφει τη φύση, την ιστορία και την κουλτούρα των λαών προς ίδιον όφελος. Ο ιμπεριαλισμός, ανεβάζοντας στην εξουσία ντόπιους συνεργάτες του σε διάφορες περιοχές του κόσμου, συνεχίζει την πολιτική σφαγών, εξοριών, πολιτισμικού εκφυλισμού και «διαίρει και βασίλευε». Παρατείνει την ύπαρξή του τρομοκρατώντας τους λαούς με την οικολογική καταστροφή και την αποξένωση των ανθρώπων μέσω του πολιτισμικού εκφυλισμού. Η αντίσταση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα των φασιστών συνταγματαρχών, που στηριζόταν από τις ΗΠΑ, συνεχίζει και θα συνεχίσει να αποτελεί ελπίδα για τους λαούς και εφιάλτη για την άρχουσα τάξη.
Ο κύριος εχθρός των λαών του κόσμου, οι ΗΠΑ, αλλά και η ΕΕ, η Ρωσία και η Κίνα, μετακυλίουν το κόστος της οικονομικής κρίσης που έπληξε τον ιμπεριαλισμό στους φτωχούς και καταπιεσμένους λαούς. Είναι αλήθεια ότι με εισβολές και πολέμους θα καταστήσουν τον πλανήτη αβίωτο. Η μοναδική δύναμη των λαών του κόσμου για να σταματήσουν αυτές τις άδικες επιθέσεις είναι να οργανωθούν σε κομμουνιστικά και επαναστατικά κόμματα, οργανώσεις και προοδευτικούς συλλόγους και να αγωνιστούν.
Το ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό σύστημα βασίζεται στην ιδιοκτησία. Για αυτόν τον λόγο οι καπιταλιστές δεν σκέφτονται καθόλου τις κοινωνικές ανάγκες και το κοινωνικό όφελος, αλλά επικεντρώνονται αποκλειστικά στις δικές τους ανάγκες και οφέλη. Με κίνητρο το περισσότερο κέρδος, γέμισαν την παγκόσμια αγορά με εμπορεύματα και κεφάλαια. Η κρίση αυτού του συστήματος δεν είναι πρωτόγνωρη, είναι χρονίζουσα. Το ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό σύστημα, που ήδη βίωσε στο παρελθόν αρκετές κρίσεις, περνάει και σήμερα κρίση και θα βιώσει και αύριο σημαντικότερες κρίσεις. Όσο υπάρχουν ταξικές κοινωνίες, οι οικονομικές και πολιτικές κρίσεις είναι αναπόφευκτες.
Το ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται αντιμέτωπο με μια νέα κρίση. Είναι φανερό ότι αυτή η κρίση θα δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες για τη λύτρωση των φτωχών και καταπιεσμένων λαών, μέσω των ρωγμών που θα ανοίξει στο ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό σύστημα. Για να μην πληρώσουμε την κρίση εμείς, οι εργαζόμενοι λαοί του κόσμου, για να εμποδίσουμε νέες κρίσεις, για να καταρρίψουμε την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής που είναι η αιτία της ανωμαλίας, για να πετάξουμε τον καπιταλισμό στα σκουπίδια της ιστορίας, πρέπει να πιάσουμε γερά τη σημαία της επανάστασης, να οπλιστούμε με κομμουνιστική και επαναστατική ιδεολογία και να οργανωθούμε. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να καταργήσουμε το φασιστικό και ρατσιστικό ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό σύστημα.
Σήμερα είναι η 35η επέτειος της αντίστασης του Πολυτεχνείου. Για εμάς αποτελεί ένα σημαντικό παράδειγμα για τον αγώνα μας. Σήμερα όμως δεν αρκεί μόνο ένα Πολυτεχνείο για να γκρεμίσουμε το σύστημα. Σκοπός μας πρέπει να είναι να δημιουργήσουμε χιλιάδες «Πολυτεχνεία».

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 35η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!
ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!
ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ!
ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ!
ΚΑΤΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!
ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑΞΕΙΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου