14 Φεβ 2009

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Η ζωή χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων απειλείται καθημερινά στα συνοριακά περάσματα, αστυνομικά τμήματα και στρατόπεδα συγκέντρωσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση που με διατάξεις όπως το σύμφωνο για την μετανάστευση και η οδηγία τις επιστροφής, αποκλείει την νομιμοποίηση και προωθεί την 18 μήνη φυλάκιση των χωρίς χαρτιά. Την ίδια στιγμή, τα κράτη της Ε.Ε. και το κεφάλαιο που υπηρετούν, διαδραματίζουν ενεργό ρόλο σε όσα καταστρέφουν τη ζωή των λαών της Αφρικής και της Ασίας. Η Ε.Ε πληρώνει αδρά την κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης, τις επιχειρήσεις της FRONTEX και την εξαναγκαστική παραμονή στα κράτη σύνορα της Ε.Ε σύμφωνα με τις επιταγές του κανονισμού του Δουβλίνου. Μοναδικός σκοπός, η φρούρηση των συνόρων και πρόσχημα η προάσπιση της ασφάλειας και της τάξης των ευρωπαίων προνομιούχων πολιτών από τις τρομοκρατικές απειλές.

Οι κυβερνητικές εξουσίες στην Ελλάδα, ικανοποιώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του κράτους, εφαρμόζουν απάνθρωπες ρατσιστικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές όπως η πρακτική των επαναπροωθήσεων, η ενθάρρυνση της αστυνομικής βίας και η γενικότερη κρατική καταστολή, πολιτικές που εξωθούν σε καθεστώς ομηρίας χιλιάδες μετανάστες και οδηγούν στην άρνηση χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες. Την ώρα που οι παραλίες του Αιγαίου και το ποτάμι του Έβρου ξεβράζουν πτώματα, την ώρα που οι πρόσφυγες απελαύνονται παράνομα, την ώρα που στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ κρατούνται χιλιάδες μετανάστες και σκοτώνονται άνθρωποι , η σιωπή και η αδιαφορία μας είναι ανοχή.

Πλέον είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένας κοινός αγώνας προσφύγων και μεταναστών που θα είναι σε θέση να διαμορφώσει τον δικό του ανεξάρτητο και ταξικό λόγο, που δεν θα είναι στο ρόλο του διαμεσολαβητή, που θα αμφισβητήσει στην πράξη τις κρατικές πολιτικές και λογικές καπελώματος και συναίνεσης. Πιστεύουμε ότι μόνο έτσι θα υπερασπίσουμε την ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να δείξουμε ότι οι μετανάστες μπορούν να οργανωθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους συσπειρωμένοι γύρω από τον εαυτό τους και βασιζόμενοι στις ανάγκες τους και στη διάθεση να αλλάξουν την ίδια την ζωή τους. Εξάλλου υπάρχουν αρκετά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι οι δράσεις των μεταναστών κατάφεραν να ταρακουνήσουν τους κρατικούς θεσμούς έχοντας υπόψη μας και την τελευταία εξέγερση των φυλακισμένων στις φυλακές της Ελλάδας, με μεγάλη συμμετοχή μεταναστών και προσφύγων.

Έτσι ξεκινάμε τον αγώνα μας θέτοντας σαν άμεσο σκοπό τα αιτήματα μας :

- η διαδικασία του πολιτικού ασύλου να φύγει από την αρμοδιότητα της αστυνομίας

- ανοικτή διαδικασία νομιμοποίησης χωρίς προϋποθέσεις

- ανοιχτά σύνορα για όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες

- να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Με βάση τα παραπάνω καλούμε στις 3 Δεκεμβρίου στην «Γέφυρα» (Σπ. Τρικούπη 21, Εξάρχεια) μια δεύτερη συνάντηση με μεταναστευτικές και προσφυγικές συλλογικότητες, ομάδες, άτομα και όσους θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, για να θέσουμε τις πρακτικές μας προτάσεις για την συνέχιση του αγώνα μας.

Ανοικτή συνέλευση προσφύγων και μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου